Tweehands auto Den Haag

Tweedehands auto

 

Op zoek naar een tweedehands auto in Den Haag? Dan wil je natuurlijk wel een auto die perfect bij je past en dat tegen een scherpe prijs. Er zijn verschillende autodealers in Den Haag waar je een tweedehands auto kunt kopen, maar niet elke dealer heeft een auto die aan jouw wensen voldoet en die ook nog eens valt binnen jouw prijsklasse.

 

Waar moet je aan denken bij het kopen van een tweedehands auto?

 

Uiteraard is het allereerst belangrijk om te inventariseren wat jouw wensen zijn met betrekking tot een nieuwe auto. Hoeveel ruimte heb je nodig en hoeveel zitplaatsen wil je dat de auto heeft? Heb je een bepaald merk en een bepaalde uitvoering in gedachten? Hoe oud mag de auto maximaal zijn? Hoe belangrijk vind je het milieu bij de keuze van jouw auto? Heb je nagedacht over het energielabel en brandstofverbruik? Andere zaken waar je nog aan moet denken zijn de wegenbelasting, de veiligheidsvoorzieningen en de kosten van de auto.

 

Waar kun je het beste een tweedehands auto kopen?

 

Je kunt een tweedehands auto kopen bij een autohandelaar of van een particulier. Autohandelaren die aangesloten zijn bij de BOVAG geven meer zekerheid ten aanzien van de garantie dan autohandelaren die niet aangesloten zijn bij de BOVAG. Hetzelfde geldt voor wanneer je de auto koopt van een particulier. Mochten er dan toch gebreken zijn aan de auto, dan kun je dat niet zo gemakkelijk verhalen op de verkopende partij. Het is vaak wel iets duurder om een auto aan te schaffen via een autobedrijf, maar daar staat natuurlijk wel iets tegenover. Het is maar net wat je zelf prettiger vindt.

 

Test de auto uit middels een proefrit

Om goed te kunnen bepalen of de auto bij je past kun je altijd vragen om een proefrit. Wanneer je dit doet zorg er dan voor dat je de auto uittest op verschillende wegen, zoals de snelweg, polderweggetjes en binnen de bebouwde kom. Werkt alles nog goed in de auto? Wat voor indruk maakt de auto? Je kunt overigens altijd een aankoopkeuring laten uitvoeren. Zo weet je zeker dat er niet mankeert aan de auto.

De verkoper van de auto is verplicht om alles te melden wat mis is aan de auto. Je hoeft je als koper niet bezwaard te voelen om dit te vragen. Aan de andere kant heb jij als koper ook de plicht om de auto te controleren op eventuele gebreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *