Startmotor Mercedes

Het meest belangrijke onderdeel van de Mercedes is ongetwijfeld de startmotor. Zonder startmotor Mercedes kom je niet van je plaats, zoals dit ook geldt als de startmotor Volkswagen of startmotor BMW niet in orde is. Dan blijven ook die vierwielers op hun plek staan. Cruciaal dus, de startmotor. Maar hoe werkt die dan?

Startmotor

Relais, elektrometer en een bendix

Onder een bepaald toerental kan de verbrandingsmotor niet draaien. Daarom doet de startmotor Mercedes z’n werk, met behulp van de accu die de startmotor in werking brengt. De startmotor Mercedes zorgt er dus voor dat de verbrandingsmotor start. Als je een startmotor Mercedes zou tekenen, dan teken je niet meer dan een relais, een elektrometer en een bendix, dit is een tandwiel met slipwerking. Het relais is verantwoordelijk voor het verbinden van de hoofdstroom en de startmotor. Daarnaast zorgt het relais ervoor dat de bendix richting vliegwiel naar voren buigt. Het vliegwiel is overigens het tandwiel van de Mercedes startmotor. Precies op de uiterste beweging van het relais is er verbinding met de hoofdstroom en kan de auto gestart worden. Kun jij erop uit. Het is een handeling waarvan je verwacht dat ie altijd gewoon goed gaat. Je staat er niet eens bij stil wat er gebeurt als je de sleutel van het slot omdraait.

Startmotor op toeren? Dan start de hoofdmotor

Als de startmotor voldoende toeren heeft gemaakt, slaat de hoofdmotor aan. Die maakt direct veel meer toeren dan de startmotor. Dit heeft als gevolg dat de bendix doorslipt. Laat je de sleutel van je Mercedes los, dan wordt het relais onderbroken en gaat de bendix terug in positie. Vervolgens kun je rijden in je snelle, Duitse trots.

Of repareren of de startmotor vervangen

Een ontzettend belangrijk onderdeel van de auto dus, de startmotor. Weigert de startmotor dienst, dan zul je altijd een beroep moeten doen op de autogarage. Soms is een reparatie mogelijk, vaker dient de startmotor Mercedes vervangen worden. Vaak is het ook beter om meteen voor een nieuwe startmotor te kiezen als je er problemen mee krijgt.

Uitstel van executie

Repareren is vaak uitstel van executie en als de startmotor een keer iets gehad heeft, kun je vaak wachten op een volgende euvel. Schrale troost, een startmotor is niet heel erg kostbaar. Bovendien kun je het met enig inzicht en met ondersteuning van internet en You Tube zelf prima plaatsen. De gemiddelde startmotor van de Mercedes heeft drie bevestigingsgaten, negen tanden en twaalf volt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *