Scooter onderhoud

Het is eigenlijk net als met motoren en scooters. Als je een scooter onderhoudt, dan gaat ie veel langer mee. Dan voorkom je bovendien ingrijpende en kostbare reparaties.

Neem scooter onderhoud heel serieus

Er zijn drie redenen om je scooter onderhoud serieus te nemen. Ten eerste is dat de garantie. Die vervalt vaak als je geen scooter onderhoud laat plegen en dat is natuurlijk zonder. Daarnaast garandeert scooter onderhoud een langere levensduur van de scooter. Uiteraard voorkomt goed onderhoud ook dat je zomaar ergens langs de kant van de weg met pech staat, al kan dit uiteraard altijd een keer gebeuren, ook als sprake is van goed scooter onderhoud.

Zo snel mogelijk van dienst zijn

De scooter neemt een steeds bepalender rol in op de weg en de verwachting is dat dit alleen maar toeneemt. Steeds meer steden gaan auto’s uit het stadshart weren en dan is de scooter natuurlijk een prachtig alternatief. Niet voor niets groeit het aantal aanbieders van scooters en van bedrijven die aan scooter onderhoud doen. De ervaren medewerkers kunnen met alle scooters uit de voeten, hebben ervaring en zijn in staat snel het probleem op te sporen en zullen altijd proberen je zo snel mogelijk van dienst te zijn. Ook zij weten dat de rol van de scooter steeds belangrijker wordt.

Eerste onderhoud tussen de 500 en 1500 kilometer

Vaak vindt het eerste scooter onderhoud plaats ergens tussen de 500 en 1500 kilometer. Tijdens deze servicebeurt moeten in elk geval de kleppen bijgesteld worden. Belangrijk, want doe je dit niet dan bestaat de kans dat je te maken hebt met startproblemen of ander motorische malheur. Tijdens die beurt wordt de scooter helemaal nagelopen en wordt elk boutje en moertje gecontroleerd. De scooter is immers van de fabriek ineens bereden en door allerlei oorzaken kan er weleens iets losraken. Het eerste scooter onderhoud is wellicht wel het meest belangrijk.

Scooter onderhoudAfhankelijk van de staat van de scooter

Elektrische scooters of andere soorten, merken en modellen, het maakt de professionele onderhoudsmonteurs niets. Ze weten alles van elke scooter. De prijs van scooter onderhoud is afhankelijk van de staat van de scooter uiteraard en hangt van meer zaken af. Ter indicatie, een servicebeurt voor een 2-takt scooter kost gemiddeld 75 euro, exclusief onderdelen. Heb je een 4-takt scooter dan kost je dit 25 euro meer. Let wel, dit zijn slechts richtprijzen. Ze kunnen dus afwijken.

Laat je scooter onderhoud regelen bij Fred Motoren Barendrecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *