Scheepsreparatie

Scheepsreparatie is – weinig verrassend- een activiteit met als doel het repareren van schepen. Doorgaans vinden deze werkzaamheden plaats op een scheepswerf. Dit ligt ook aan de situatie, want in zeven de tien gevallen kan scheepsreparatie uitgevoerd worden als het schip in het water ligt. Voor de overige dertig procent is wel altijd een werf noodzakelijk.

 

Werken volgens de hoogste kwaliteits-, milieu en veiligheidsnormen

De scheepvaart en watersport is belangrijk voor ons land en dus verdient menigeen zijn brood in de scheepsreparatie. Scheepsreparatie is en blijft altijd maatwerk en buitengewoon specialistisch werk. Bedrijven die hun brood verdienen met scheepsreparaties hebben vaak allerlei verschillende disciplines onder één dak; scheeps kundig, werktuigbouwkundig, elektrotechnisch en motorisch. De verschillende bedrijven die scheepsreparaties uitvoeren beschikken over een droogzet faciliteit die per ondernemer verschillend kan zijn. De moderne bedrijven die schepen repareren werken tegenwoordig volgens de hoogste kwaliteits-, milieu- en veiligheidsnormen.

Scheepsreparatie

Werkzaamheden boven en onder de waterlijn

Voor reparatie en onderhoud ga je naar deze expert die werkzaamheden aan schepen zowel boven als onder de waterlijn voor je kan uitvoeren. Je bent er aan het juiste adres voor het repareren en vervangen van schroefassen en stuurwerk installaties en voor las- en werkzaamheden aan huid, roer, bodem, dek en kajuit.

 

Laat er ook je klassieke schip of zeiljacht restaureren

In veel gevallen kun je er ook terecht voor het restaureren van je klassieke schip of zeiljacht, terwijl ook boten van polyester en staal compleet gerestaureerd kunnen worden. Vaak is de specialist in scheepsreparatie als geen ander in staat de originele constructie te achterhalen. Door kennis te combineren met zowel moderne en authentieke technieken wordt elk mogelijk schip in ere hersteld.

 

Kies voor een nieuw stuurhuis, kajuit of een roef

De specialist in scheepsreparatie beheerst vaak ook zogenaamde opbouwwerkzaamheden. En dus kun je ook voor een nieuw stuurhuis, een kajuit, roef naar deze expert, terwijl je er ook naar toe kunt als je een compleet andere indeling wenst. Je kunt je schip laten verbeteren en aanpassen en bijvoorbeeld kiezen voor waterdichte deuren, een verhoogde stuurhut, een nieuwe kuip of het laten plaatsen van schotten ten behoeve van waterdichte compartimenten.

 

Betimmering in elke gewenste soort hout

Ook de betimmering van schepen is een prima optie en dit kan uitgevoerd worden in elke gewenste houtsoort. Dit geldt voor zowel de dekken als de interieurs, deuren, luiken en ook koekoeken. Bij de expert kun je ook terecht voor het laten maken en plaatsen van een verkeerde wal bord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *