Rijles

Rijles neem je om in het bezit te komen van je rijbewijs. Gemiddeld genomen ben je tussen de 35 en 40 rijlessen nodig om een kans te maken het examen in een keer te halen en in het bezit te komen van het felbegeerde roze pasje.

 

Prijs van een rijles is allesbehalve zaligmakend

Hamvraag is vaak waar je rijles gaat volgen. Want er is nogal wat te kiezen op het gebied van de autorijschool, die als paddenstoelen uit de grond schieten. De belangrijkste factor is voor veel mensen niets meer en niets minder dan kiezen voor de rijschool die de goedkoopste rijlessen aanbiedt, de stunters dus. Of dat verstandig is, is echter maar de vraag. Want wellicht laat de kwaliteit wel te wensen over en ben je veel meer lessen nodig en uiteindelijk nog duurder uit. De prijs voor je rijles is dus allesbehalve zaligmakend.

Rijles leerling

 

Rijscholen zijn verplicht het slagingspercentage vrij te geven

Wat ook vaak een factor van belang is, is het slagingspercentage. Rijscholen zijn ondertussen verplicht om deze percentages bekend te maken. Let wel op het aantal kandidaten in relatie tot het percentage. Soms kunnen de percentages nogal eens een vertekend beeld geven. Voor veel mensen die rijles nemen is ook het feit dat je steeds met dezelfde instructeur op pad gaat belangrijk, zoals bij een andere groep weer het merk auto belangrijk is. De klik met de instructeur kan van doorslaggevende waarde zijn om snel in het bezit van je rijbewijs te komen.

 

Gemiddeld tussen de 30 en 40 lessen nodig

Veelal koop je een pakket rijlessen in. Dan betaal je voor een aantal lessen én de aanvraag voor het rijexamen. Binnen dat pakket kopen mensen hun rijbewijs in het bezit te krijgen, in de praktijk komen er echter nogal eens wat lessen bij. Het gemiddelde aantal lessen ligt niet voor niets al jaren op tussen de 30 en 40, de pakketten zijn vaak inclusief een rijles of twintig. Overigens is er amper verschil tussen de geslachten wat betreft het slagingspercentage.

 

Maak gebruik van de gratis proefles

Het meest verstandig is om gebruik te maken van de gratis proefles die de rijscholen aanbieden. Op die manier krijg je prima een beeld van de werkwijze. Wat je ook kunt doen is gewoon bij de rijscholen binnenstappen en om binnen je familie en vriendenkring navraag te doen naar de voor jou ideale rijschool. Ook die kunnen vaak een reëel beeld geven van de rijscholen in je omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *