Poetsmiddelen

Door de wasstraat of met een emmer sop, je kunt jouw auto schoonmaken op veel manieren. Voor de een is het wassen van een auto noodzakelijk en de ander beschouwt het als ontspanning. Maar het blijft een feit dat jouw auto er baat bij heeft wanneer je hem geregeld schoon zult maken. Veel rijhulpsystemen functioneren door middel van camera’s en sensoren, deze zullen natuurlijk alleen maar werken als je ze goed schoon houdt. Door wat standaard poetsmiddelen in jouw auto te hebben, hoef je niet voor alles de wasstraat door.

Waarom je auto wassen?

Redelijk veel mensen hechten veel waarde aan een schone auto. Zo zijn er genoeg mensen te vinden, die vanwege hun werk in een mooie schone auto willen rondrijden, of gewoon als liefhebbers van auto’s in een schone auto willen rondrijden, zoals bijvoorbeeld bezitters van oudere auto’s. Of iemand zelf zijn auto wilt onderhouden of wilt poetsen met poetsmiddelen kan per persoon verschillen. Voor veel mensen is het in ieder geval belangrijk om in een mooie auto te rijden en als deze schoon is ziet de auto er nog beter uit.

Auto poetsen vrouw

Zelf je auto wassen of hem laten wassen?

Auto’s worden in de loop van tijd dof en kunnen daarom in sommige gevallen wel een goede poetsbeurt gebruiken. Hiervoor worden poetsmiddelen gebruikt. Bepaalde kleuren kunnen sneller dof worden door de zon, zoals de kleur rood. Het goed poetsen van een auto is wel anders dan het wassen van een auto, omdat er tegenwoordig veel verschillende technieken en poetsmiddelen bestaan, waardoor ervaring en kennis belangrijk is. Je kunt het laten poetsen van jouw auto ook overlaten aan iemand die hier in gespecialiseerd is. Als je namelijk hulp inschakelt zullen er ook dingen worden schoongemaakt, waar jij zelf niet snel aan gedacht zou hebben, zoals het kleien van de lak.

Tips voor het wassen

Als je zelf aan de slag gaat met het schoonmaken met behulp van poetsmiddelen, zijn er een paar zaken waaraan je moet denken. Het gebruiken van een spons is bijvoorbeeld niet heel handig. Vuil en zand kunnen zich namelijk in een spons ophopen en krassen veroorzaken, maar een microfiber washandschoen niet. Regelmatig het verversen van het water in de emmer. Dit is belangrijk, omdat het zand en vuil op de bodem aanwezig blijft. Hiermee loop je dus het risico dit over de auto uit te smeren, maar ook het water zelf wordt steeds viezer. Daardoor zal je auto ook niet meer zo schoon worden als je dit blijft gebruiken. Het wassen van de auto moet altijd in de lengterichting gebeuren. Draaiende bewegingen kunnen namelijk cirkelvormige krassen veroorzaken die in het licht erg goed te zien zijn. Als laatst is het belangrijk om speciale poetsmiddelen aan te schaffen voor het schoonmaken van precieze automaterialen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *