Particuliere tourbus diensten zeer efficiënt

Tourbus

Een tourbus is een touringcar die ingezet wordt en dus gebruikt wordt bij personenvervoer over korte en grotere afstanden. Een tourbus is tegenwoordig erg populair voor allerlei soorten doeleinden.

 

Geschiedenis van de tourbus

Bussen werden voor het eerst ingezet voor het vervoeren van vracht, later werd dit ook voor lijndiensten ingezet. Pas vanaf de jaren 20 werden bussen pas ingezet als tourbus, toen nog voornamelijk voor (groepsuitstapjes. In het begin werd dit nog gecombineerd met lijndiensten omdat de vraag echter nog niet zo hoog was, later veranderde dit en werd de bus speciaal gemaakt en gereden voor toerritten. In de jaren 30 verschenen er al duidelijke verschillen tussen tourbussen en lijndienstbussen. De eerste bussen die zowel als touring bus en als lijndienst bus werden gebruikt waren de zogenaamde semi-touringcars die echter rond 1980 erg populair waren. Deze bus was echter luxer dan de gewone lijndienst bus en werd daarom ingezet voor beide doeleinden. Als de semi-touringcar te oud werd of echter niet meer luxe genoeg was werd deze verder gebruikt als enkel een lijndienstbus. Tegenwoordig zijn streekvervoerders niet meer echt actief in deze sector en richten ze zich vooral op lijndiensten.

 

Particuliere tourbus diensten

Particuliere tourbus diensten worden tegenwoordig ook steeds populairder. Dit heeft echter meerdere redenen. Belangrijke redenen kunnen zijn dat dit eventuele banden creëert tussen de desbetreffende mensen. Andere redenen zijn aankomst (met zijn allen) en goedkoper (over het algemeen) dan openbaar vervoer. Particuliere tourbus diensten worden steeds vaker gereden en goed verzorgd. Hierbij gaat het dus voor om personen van A naar B te brengen, ongeacht de afstand.

 

Zakelijke diensten

Autobussen rijden steeds vaker zakelijke diensten in opdracht van de klant. Hierbij gaat het om goed verzorgde ritten waarbij eigenlijk veel van belang is. Denk hierbij aan een groep collega’s veilig naar een vergadering, beurs, congres of ander gebouw brengen (en vaak ook terug).

Of een particuliere tourbus of een zakelijke tourbus iets is voor jou om samen met jouw collega’s, vrienden of familie van A naar B heen en weer te gaan is geheel een persoonlijke kwestie. Veel mensen vinden het een aanrader aangezien het relatief goedkoop is voor de personen die je ermee kunt vervoeren. Daarnaast is het gezellig en is de kans zeer waarschijnlijk dat de banden tussen personen worden verhoogt door middel van de busrit. Tot slot is het handig dat iedereen op hetzelfde tijdstip aankomt en weer vertrekt bij het aankomstpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *