Occasions

Je hebt mensen die geluk hebben met occasions en er jarenlang zonder problemen in rijden. Je hebt echter ook een groep mensen die altijd net de verkeerde occasion aanschaft en al snel na de koop met panne langs de weg staat. Maar is dit wel geluk? Of kun je tussen de occasions echt wel oordelen welke wel en welke niet betrouwbaar zijn?

Occasions

 

Maak altijd een proefritje in de auto

Het is een fout om af te gaan op alleen de APK keuring. Natuurlijk, het zegt wel iets, maar het is en blijft slechts een momentopname. Op het moment van keuring was de auto goed, of je er ook een jaar zorgeloos in rijdt is echter iets anders. Ongeacht dat het occasions zijn, maak altijd een proefritje. Dat kun je gewoon vragen.

 

Niet vaker dan twee keer veren

Let tijdens de rit goed op of je vreemde geluidjes hoort, test de ramen, parkeer tenminste een keer in en pak een stukje snelweg. Op die manier krijg je een prima indruk van de gesteldheid van de auto. Houd tijdens het rijden de temperatuurmeter in de gaten en druk als je weer uitgestapt bent een paar keer op de hoeken van de auto, zo test je de schokdempers. Als de auto vaker dan drie keer veert, dan kun je beter afzien van de vierwieler.

 

Occasions van 300 euro tot ruim anderhalve ton

De handel in occasions is levendig. Op Marktplaats wordt de meeste ruimte ingenomen door auto’s terwijl er op de website Autowereld.nl bijna 400.000 occasions staan. Dit gaat om tweedehandsjes die je voor 300 euro al hebt tot wagentjes die anderhalve ton kosten. Het aanbod is dus erg groot en wat opvalt is dat elke auto keurig netjes rijdt. Althans, dat zeggen de eigenaren van de occasions. Ook nu kun je niet zomaar afgaan op de tekst en het is niet verstandig online een deal te maken. Je moet gewoon eerst in de auto gereden hebben.

 

Neem een specialist mee als je gaat kijken

Wil je zekerheid, dan kun je de auto laten keuren en dan neem je iemand mee die er verstand van heeft. Je hebt vast wel een automonteur in je kennissenkring. Die zien vaak al snel of er sprake is van een betrouwbare auto of niet. Bovendien kan hij aardig inschatten of de gevraagde prijs een reële prijs is of niet. Onderhandel altijd, want daar staat de handel in vierwielers juist bekend om. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *