Mijn eerste echte rijles

Na al die jaren als bijrijder in de auto te hebben gezeten, was het eindelijk tijd voor mijn eerste rijles! Super spannend natuurlijk. Twee dagen van te voren kon ik al moeizaam in slaap komen en maakte ik me druk over of ik het wel zou kunnen. Naast dat ik me druk maakte had ik er ook wel ongelofelijk veel zin in. Zelf de auto mogen besturen moet toch super leuk zijn! Daar was de ontmoeting met een misschien wel toekomstige rijinstructeur, een super gezellige gast. Nu had ik al helemaal zin om te lessen! Voordat ik mocht beginnen met rijden werden er wat algemene dingen verteld over de auto, ik lette amper op want ik kon echt niet meer wachten om zelf de auto te mogen besturen.

Rijles

Eerste uur achter het stuur!

Daar was het moment dan ik mocht eindelijk rijden! De rijinstructeur legde me wat dingen uit en ik mocht beginnen. We reden een industrieterrein op en hier mocht ik samen met hem rijden. Ik sturen en hij deed de rest. Iets later gingen we samen de openbare weg op, erg spannend. De rijinstructeur begon tijdens de rijles steeds over kijken en dat het zo super belangrijk is. Even later tijdens de rijles mocht ik ook zelf gas geven. Super gaaf! Dit was het moment waar ik al jaren naar uit had gekeken, de eerste rijles. De rijles eindigde met een evaluatiegesprek waarin mij werd verteld dat ik al zeer goed kon rijden voor mijn eerste rijles. Dat gaf mij een super fijn gevoel toen ik dat hoorde. Stiekem wist ik ook wel dat dat kwam doordat ik zo veel meekijk met mijn ouders wanneer ze aan het rijden waren.
Echt zelf rijden

Nadat ik de eerste aantal rijlessen erop had zitten mocht ik ook meer doen dan alleen gas geven en sturen. De rijinstructeur vertelde mij dat ik nu ook zelf mocht proberen te schakelen. Ik dacht bij mezelf, dit moet ik kunnen! Ik kijk namelijk altijd mee met mijn vader en dat is eigenlijk ook een soort van rijles. Toen ik de eerste keer moest schakelen viel de auto uit, erg beschamend. Gelukkig vertelde de rijinstructeur mij dat dit heel vaak gebeurd in het begin. Later die rijles is het nog maar één keer gebeurd. Ik was en ben echt super trots op mezelf. Na vijf lessen wist ik de auto namelijk al best goed onder controle te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *