Het kopen van occasions 

Occasions

Als je een auto wilt kopen, dan is het de vraag of je moet kiezen tussen een nieuw auto of een tweedehands auto. In dit artikel zullen we kort stilstaan wat de voor en nadelen zijn van het aanschaffen van occasions. Hierdoor kun jij de overweging zelf maken en bekijken wat de beste resultaten opleveren.

 

De aanschafwaarde

Als je besluit om een nieuwe auto aan te schaffen, dan ben je veel meer geld kwijt dan een tweedehands auto. Diverse onderzoeken hebben tevens aangetoond dat de auto enorm in waarde daalt op het moment dat je de garage uitrijdt. Dit is natuurlijk erg zonde. Als je dus puur kijkt naar de aanschafwaarde is het interessanter om te kiezen voor occasions. Je bent dan namelijk goedkoper uit dan het aanschaffen van nieuwe auto’s.

 

Het onderhouden van een auto

Als je een nieuwe auto aanschaft, dan ben je over het algemeen weinig onderhoudskosten kwijt. De auto is namelijk helemaal nieuw en er mankeert niets aan de auto. Als je besluit om een tweedehands auto aan te schaffen, dan heeft de auto al gereden wat uiteindelijk kan resulteren op gedeeltelijke slijtage. Hierdoor moet je de auto sneller onderhouden en dit brengt dus onderhoudskosten met zich mee. Het is daarom altijd aan te raden om goed naar de onderhoudshistorie te kijken. Ook is het verstandig om een check uit te laten voeren als je besluit een tweedehands auto te kopen. hierbij weet je zeker dat alles goed is, want een miskoop wil je niet begaan.

 

De verzekering

Als je puur kijkt naar de verzekering ben je niet goedkoper of duurder uit tussen een tweedehands of een nieuwe auto. De verzekering wordt namelijk bepaald waar je woont en het type auto dat je rijdt. Als je dus puur verzekeringstechnisch kijkt, dan maakt het niet uit!

 

Kies voor een youngtimer

Als je besluit om een auto te kopen, is het toch aan te raden om te kiezen uit occasions. Je hebt namelijk voor veel goedkoper de auto die je wilt. Als eerst is het goed om te kijken naar een jonge occasion. Hierbij weet je zeker dat je minder geld betaald en dat qua onderhoud de auto ook nog wel goed zit. Je wilt namelijk geen auto aanschaffen die voldoet aan jouw wensen, maar technisch niet in orde is. Hier kan je veel gezeur mee hebben en dit wil je natuurlijk voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *