Een andere auto uitzoeken bij een occasion

Al jarenlang rijd ik in dezelfde auto, dit omdat ik niet erg veel geld verdien en het voor mij lang sparen is om een andere auto te kopen. Ik heb afgelopen 6 jaar dan ook elke maand wat geld aan de kant gelegd voor een andere auto. Ik ben opzoek gegaan naar auto’s, maar vind het eigenlijk erg zonde om zoveel geld neer te leggen voor een nieuwe auto. Ik heb dan ook besloten om een occasion te kopen. Wanneer ik namelijk een occasion koop krijg ik voor relatief weinig geld een hele mooie auto. Er waren echter wel een aantal punten die ik er belangrijk vindt. Deze punten heb ik dan ook meegenomen in de zoektocht naar een mooie occasion.

De zoektocht naar een occasion

Nadat ik had besloten dat ik toch liever een occasion wou ben ik gaan zoeken naar een mooie auto. Ik ben dan ook veel autozaken afgegaan en ben ze een beetje met elkaar gaan vergelijken. Wat ik ook erg belangrijk vond bij een occasion is dat er lang genoeg garantie op zit. Ik wou namelijk niet zonder auto komen zitten. Aan de hand van mijn eisen en mijn budget ben ik uiteindelijk bij een lokale autodealer gekomen. Het leuke hiervan is ook nog eens dat het een oud-vriend van mij was. Ik heb me het een en ander laten uitleggen over auto en heb aan de hand daarvan een hele degelijke auto gekocht. Het fijne van deze occasion was dan ook dat de kilometerstand nog onder de 50000km zat, maar de prijs flink lager was. Ik ging er dan ook vanuit dat de auto zeker nog wel wat jaren mee zou gaan, maar dit weet je natuurlijk nooit zeker bij een occasion.

Een half jaar later na de aankoop van de occasion

Nadat ik de auto aan had geschaft ging het maanden goed. De auto reed heerlijk en er leek niks mis te kunnen gaan. Helaas begon de auto na een halfjaar een raar geluid te maken. Ik ben hiermee terug gegaan naar de occasion dealer. Hij toonde veel begrip en maakte er gelijk werk van. Ik kreeg voor de tussentijd een leenauto. Twee weken later was mijn auto gerepareerd en reed hij weer als nieuw. Ik ben nu drie jaar verder en heb erg veel plezier van de auto. Als ik de keuze nog een keer had moeten maken had ik zo weer gekozen voor occasion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *