BMW motor onderhoudt

BMW S1000RR

Op je BMW motor ben je uiteraard heel erg zuinig. En als dat zo is dan kies je voor regelmatig voor BMW motor onderhoud om maar zo lang mogelijk te kunnen blijven genieten van je BMW motor. BMW motoronderhoud laat je uiteraard bij de professional doen die voor een simpele oliewissel en voor groot onderhoud voor je klaar staat. En alles wat daar tussenin zit.

 

Periodiek en in verschillende frequenties

BMW motor onderhoud doe je periodiek en de frequentie is uiteraard afhankelijk van het model en het bouwjaar. De ene BMW motor is de ander niet immers. BMW motor onderhoud betreft werkzaamheden als een kleine onderhoudsbeurt, het vervangen van motor- en oliefilter zoals ook de klepspeling gecontroleerd moet worden en gesteld moet worden, al geldt dit alleen voor de R-serie.

 

Na afloop een stempel in je onderhoudsboekje

BMW motor onderhoud kan van alles betekenen en inhouden, bijvoorbeeld het synchroon afstellen van de motor, het smeren van de scharnierpunten en het spannen en aansmeren van de ketting, alleen voor specifiek de F-serie. Uiteraard wordt de motor nagekeken op de technische staat en veiligheid en altijd uitgelezen met de speciale BMW-computer. Uiteraard krijg je na onderhoud aan je BMW motor een stempel in het bekende onderhoudsboekje.

 

Luchtfilter kan eventueel vervangen worden

Meest bekende soort van onderhoud is de grote onderhoudsbeurt, zoals het stellen van de kleppen ook vaak gebeurt tijdens periodiek onderhoud. Ook wordt de versnellingsbakolie en cardan olie ververst, net als remvloeistof ververst wordt en het luchtfilter eventueel vervangen. Eventueel zijn ook de bougies aan vervanging toe en wordt de dynamo riem vervangen (bij de R-serie) en worden de kleppendeksel-pakkingen ook altijd nagekeken.

 

Verzekerd van de originele BMW onderdelen

Alleen door periodiek onderhoud verleng je de levensduur van je BMW motor. Het is daarnaast nog beter om dit altijd bij de specialist in BMW motoren te laten doen. Dan namelijk weet je zeker dat als er een onderdeel vervangen moet worden je het originele onderdeel geplaatst krijgt en je rijgenot nooit minder zal worden door de plaatsing van universele onderdelen. Originele onderdelen kosten weliswaar iets meer, de motor rijdt echter beter en met echte BMW onderdelen doe je bewezen langer. Veel mensen zien wel de meerwaarde in van een BMW motor en hebben daar ook zeker geld voor over, het onderhoud wil er nog weleens bij inschieten. Zonde, want je wilt toch het liefst zo lang mogelijk plezier hebben van je BMW motor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *