Automotor

Wat is de beste auto motor die er is, of is dat niet vast te stellen? Online wordt toch elk jaar getracht een top 10 te maken van de beste auto motoren. Lastig, omdat de auto motor steeds weer aangepast worden of beter: verbeterd worden.

 

Beoordeeld op paardenkracht, schakelen, geluid en zuinigheid

In het laatste lijstje met de beste automotoren kom je zowel vier- als zescilinder motoren tegen en ook de hybride systemen. Van de top 10 op het gebied van de automotor zijn zes van de tien turbo’s. Opvallend is dat in het laatste lijstje geen V8 motor meer voorkwam. En die was toch jarenlang niet uit de ranglijst met de beste tien automotoren weg te slaan. De producenten van de auto motor leggen tegenwoordig vooral de nadruk op het produceren van kleinere motoren, op de compressor en op elektrische motoren. Bij de totstandkoming van de top 10 werd de auto motor beoordeeld op vooral paardenkracht, schakelen, geluid, zuinigheid en het gebruiken van nieuwe technologieën.

Motorblok V8

 

Ongrijpbare snelheid en soepelheid van de BMW M240i

De turbocharged zescilinder motor van de BMW M240i heeft 335 paardenkrachten en de inhoud is drie liter. De motor valt vooral op door de ongrijpbare snelheid en soepelheid en dat terwijl er minder brandstof gebruikt wordt dan meerdere kleine viercilinder motoren. In de top 3 van de moderne automotor hoort ook plaats gereserveerd te worden voor de Chevrolet Volts 1,5 liter inline 4-cylinder motor en hybride besturingssysteem.

 

Motor met enorm bereik en heel erg zuinig

Deze automotor heeft een enorm bereik en valt op door de zuinigheid. Deze motor geldt als een van de meest innovatieve en verstorende aandrijvingssystemen ooit. In de top drie van de beste auto motor staat ook de Chrysler Pacifica Hybride, met een inhoud van 3,6 liter. De motor gedraagt zich bijzonder efficiënt, zonder dat ook maar ergens concessies aan gedaan zijn.

 

De meest opwindende motor ligt in de Ford Focus RS

Net buiten het podium viel de nieuwe Ford high-performance Focus RS. De Focus heeft met 2.3 liter, 350 pk en een turbo geweldig veel vermogen. De testers van de automotor noemde deze motor zelfs de meest opwindende motor om mee te rijden. De rij met de beste automotoren wordt gesloten door de Volvo V60 Polestar, die beschikt over 364 pk en 2.0 liter inhoud. De Volvo wordt omschreven als een viercilinder pareltje en brengt je in 4,5 tellen van 0 naar 100 kilometer per uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *