Autobekleding reinigen 

Behalve de buitenkant van de auto, besteed jij als eigenaar van een auto uiteraard ook de nodige aandacht aan de binnenkant. Zie je vlekken op de autobekleding dan is reinigen het devies, liefst zo kort mogelijk na het ontstaan van de vlekken. Autobekleding reinigen kun je prima zelf, wil je een perfect resultaat dan schakel je een professional in.

 

Een vlekje is nou eenmaal snel gemaakt

Hoe zuinig en voorzichtig je ook bent op en met je auto, een plekje is snel gemaakt. Naar verloop van tijd wordt de bekleding ook smoezelig. Soms ruikt een auto minder fris omdat de rook van sigaretten in de bekleding getrokken is en koop je een occasion dan laat je de autobekleding reinigen alleen al om het idee. Om fris aan het avontuur met deze auto te beginnen. Ook als je plannen hebt de auto van de hand te doen en er nog een leuk bedrag voor wilt ontvangen, is autobekleding reinigen noodzaak.

Auto-interieur reinigen

Je gebruikt uiteraard liever geen chemische middelen

De binnenkant van je auto kun je prima schoonhouden met een sopje. Zeker als het gaat om het dashboard, het stuur en de matten is dat niet al te ingewikkeld. De nare plekjes op de bekleding krijg je er vaak niet af met een sopje, mits je onmiddellijk nadat de vlek is ontstaan met een sopje ter plaatse bent. Ook wil je liever geen chemische middelen gebruiken om de vlekken weg te werken. Er zijn echter wel degelijk manieren om de autobekleding weer helemaal lekker fris te krijgen. Dit doe je door gebruik te maken van onder meer de producten van bekende merken als Biotex, Vanish, en HG.

 

Met een borsteltje of een vuilopnemende doek

Je reinigt de autobekleding vaak met behulp van een spray. Is er sprake van een diepere vlek dan wil een borsteltje nog wel eens uitkomst bieden en wrijf je de spray grondig in. In andere gevallen is een vuilopnemende doek meer dan voldoende. Er zijn ook diverse stoomreinigers beschikbaar die autobekleding reinigen een simpele opgave maken. 

 

Breng regelmatig een vuilafstotend aan om de kans op vlekken te beperken

Overigens bevatten de speciale reinigingsmiddelen die gebruikt worden een vuilafstotend materiaal, iets dat na het reinigen achterblijft. Deze stof voorkomt dat vlekken zich eenvoudig in de bekleding nestelen. Uiteraard is de werking van deze stof eindig. Breng deze vuilafstotend dus regelmatig aan om de kans op grondige vlekken te reduceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *