Auto onderhoud

Het is de schrik van elke autobezitter. Plotseling weigert je auto en sta je moederziel alleen aan de kant van de weg. Wil je het risico op deze situaties beperken, kies dan altijd voor preventief auto onderhoud. Hoewel dit logisch klinkt, is het allesbehalve logisch. Zeker jeugd is bereid zich voor de aanschaf van een auto zelfs in de schulden te steken maar vinden aan de andere kant elke reparatie te duur.

 

Elke auto heeft behoefte aan regelmatig onderhoud

Heel simpel, elke auto heeft behoefte aan regelmatig onderhoud. Hoe vaak en wat er precies tijdens dit onderhoud plaats moet of kan vinden, is afhankelijk van de onderhoudsvoorschriften en onderhoudsintervallen die de fabrikant vastgesteld heeft. In de autogarage weten ze dit precies waardoor je auto steeds het goede onderhoud krijgt.

Auto onderhoud

 

Intervallen tot wel 30.000 kilometer

De intervallen van onderhoud zijn in de afgelopen jaren overigens langer en langer geworden. Doorsmeren en olie verversen diende vroeger nog om de vijfduizend kilometer te gebeuren. Hoe anders is dat nu, nu intervallen van wel 30.000 kilometer al heel gewoon zijn. Auto onderhoud blijft echter altijd nodig. Als je voor periodiek auto onderhoud kiest dan kun je prima een inschatting maken van de kosten die je aan de auto hebt.

 

Geld opzij voor toekomstige reparaties

Neem bijvoorbeeld een accu. Je kunt er van uitgaan dat die vier jaar meegaat, terwijl remblokken voor tot zo’n zestigduizend kilometer meekunnen, die aan de achterkant kunnen zelfs het dubbele halen. Wie verstandig is zet dus geld opzij voor onderhoud en reparaties die in de toekomst plaats gaan vinden. Er zijn ook mensen die wat betreft auto onderhoud kiezen voor een jaarlijks bezoek, gecombineerd met de APK, de Algemene Periodieke Keuring.

 

Voer zelf kleine reparaties uit om te besparen

Auto onderhoud levert je zelfs geld op, omdat als jij je auto verkoopt je met een ingevuld onderhoudsboekje gewoon meer geld voor je auto krijgt. Door zelf de kleine reparaties en controles aan je auto uit te voeren kun je prima besparen op je auto onderhoudt. Bovendien kun je besparen door niet te kiezen voor originele onderdelen maar voor onderdelen die universeel zijn of die al gebruikt zijn. Breng je de auto voor onderhoud naar de garage, spreek dan van tevoren een prijs af. Voor dit bedrag eventueel overschreden wordt, word jij door de garage gebeld en moet jij toestemming geven of de werkzaamheden al dan niet uitgevoerd mogen worden.

 

Bezoek hier de website voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *