Armsteun

Armsteun Auto

Het is vanzelfsprekend dat je als je in je auto rijdt, je de arm lekker comfortabel op de armsteun legt. Deze steun heeft plaats in het midden van de auto, tussen de stoelen van de chauffeur en de bijrijder. Met armsteun rijd je toch net even lekkerder en bovendien biedt het ook nog eens extra opbergruimte.

 

Verfraaiing van elke vierwieler

De armsteun heeft een sterke opmars doorgemaakt. Zo werd er eerst een opbergruimte gecreëerd en tegenwoordig is er zelfs een uitvoering beschikbaar waarin je drankje heerlijk koel blijft. Daarnaast is de steun voor je arm ook een verfraaiing van je vierwieler.

 

Voor het opbergen van je zonnebril of de portemonnee

Zeker als je heel wat kilometers maakt is het erg prettig als je arm ondersteuning krijgt. Bewezen is dat dit het sturen verlicht en je arm krijgt zo rust. De steun is eveneens praktisch, want trek je de klep omhoog dan tref je vaak een ideale ruimte voor het opbergen van je zonnebril of je portemonnee. Zo houd je die mooi uit het zicht van mensen die er minder goede plannen mee hebben. Je bergt er uiteraard ook je visitekaartjes op en bewaart er de papieren van je auto. Heb je alles mooi binnen handbereik.

 

Ook universele armsteunen verkrijgbaar

Binnen handbereik, is dat belangrijk dan? Jazeker, want gebleken is dat veel ongelukken ontstaan als de chauffeur van een auto iets uit het dashboardkastje wil pakken. De auto begint te slingeren en voor je het weet knap je bovenop een tegemoetkomende wagen. Met het opbergvak in de armsteun voorkom je dit. Hoewel de meeste auto’s tegenwoordig over een dergelijke steun met opbergoptie beschikken, is dit soms ook niet het geval. Tegenwoordig kun je echter ook universele steunen kopen. Niet de originele dus, maar ze passen prima in elke auto en bieden hetzelfde als de originele steunen. Deze universele uitvoeringen monteer je eenvoudig op de middenconsole van je wagen. Vaak is het bevestigingsmateriaal meegeleverd en met behulp van de handleiding zit je armsteun er zo in.

 

Kunststof bekleed met een klep van leer of stof

Doorgaans zijn de middenarmsteunen niet alleen handig en om je arm op te laten rusten. Het zijn daarnaast ook onderdelen die je auto gewoon mooier maken. Meestal wordt gebruik gemaakt van kunststof dat bekleed is met een klep van leer, kunstleer of stof, afhankelijk van het merk auto. Ook het kleurenpalet van de steun voor je arm is ondertussen groot. In de praktijk wordt echter het vaakst gekozen voor grijs, zwart of beige.

 

Ook steunen achterin

Helemaal hip is een steun die je ook als koelbox gebruikt. De werking is simpel: je stopt een flesje met drinken in de steun en dat drinken blijft de gehele reis koel. In de steun zit dan een koelunit. Alleen even aansluiten op de aansteker voor sigaretten en klaar ben je. Heb je een wat luxere auto, da zie je zelfs op de achterbank een middenarmsteun voor de mensen die bij je achterin zitten. Dan heb je het helemaal goed voor elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *